fbpx
Selecteer een pagina

Over een kleine drie weken is alweer de derde editie van het Scare Event. En hoewel dit event over het algemeen een wat zakelijk karakter heeft, is het voor iedereen die iets met Halloween of horror heeft toegankelijk. Voor organisatoren, bouwers en iedereen die backstage te maken heeft met een halloweenevent is het Scare Event een mooie aangelegenheid om te netwerken en informatie te krijgen. Maar wat heeft dit event nu eigenlijk voor de scare actors te bieden? Dat is misschien wel meer dan je zo op het eerste gezicht zou denken.

Het Scare Event vind dit jaar voor de eerste keer plaats in een attractiepark, en wel in Avonturenpark Hellendoorn. Dit geeft de organisatie van het event niet alleen de mogelijkheid om te groeien. Het geeft daarbij ook de locatie een kans om te laten zien aan de gehele industrie wat zij met Halloween in huis hebben. Scare actors die het event bezoeken krijgen daarbij niet alleen de kans om Avonturenpark Hellendoorn als mogelijke werkplek te zien maar kunnen ook veel te weten komen over alle andere organisaties. Hoe zou het zijn om bij de Halloween Fright Nights in Walibi Holland of bij de Halloween Nights in Attractiepark Toverland te scaren? Evenementen zoals het Scare Event bieden scare actors de kans om daarachter te komen.

Ervaren scare actor als panellid

Een onderdeel van het event is de paneldiscussie. En tijdens dit blok van ongeveer een half uur behandelen verschillende panelleden op het podium stellingen en vragen die zijn ingestuurd of worden gesteld vanuit het publiek. Naast organisatoren zijn er ook leden die met scare actors werken en ontzettend veel tips, tricks en eyeopeners kunnen geven. Een panellid die nog eens extra interessant voor scare actors kan zijn is Gerrit Lollinga die onlangs door de organisatie via social media bekend is gemaakt. Gerrit is al 23 jaar scare actor in een attractiepark en is daarmee een van de langstspelende scare actors van Nederland die de hele evolutie van Halloween heeft meegemaakt. Heb je altijd al iets willen weten of ben je gewoon benieuwd naar hoe Gerrit tegen bepaalde zaken aankijkt? Tijdens de paneldiscussie beantwoord hij samen met de andere leden jouw vragen of stellingen. Wil je hem liever 1 op 1 spreken dan is hij uiteraard gewoon van de partij op het Scare Event.

Spookhuis Horror Hotel

Tijdens het Scare Event krijgen bezoekers de kans om het spookhuis Horror Hotel te bezoeken. Dit is een mooie aangelegenheid om te zien hoe de scare actors van het park normaal tijdens hun eigen halloweenevenement Screams te werk gaan. Zo kunnen de bezoekende scare actors zelf inspiratie opdoen en er zelfs achterkomen of scaren in Avonturenpark Hellendoorn wat voor hun is. 

Presentaties Avonturenpark Hellendoorn en Attractiepark Toverland

Een vast onderdeel van het Scare Event zijn de presentaties die elk jaar door andere organisatoren worden gegeven. Dit jaar zijn dit René Peul van Avonturenpark Hellendoorn en Luke Verhoeven van Attractiepark Toverland. Kom alles te weten over het reilen en zeilen van de twee parken en hoor waar hun voor staan. Ben je benieuwd naar de visie van beide parken? Wil je weten hoe Halloween in deze parken is ontstaan? Hoe ziet de toekomst eruit? Dit zijn allemaal vragen waar bezoekers antwoord op kunnen krijgen. En blijken bezoekers aan het einde van de presentaties alsnog met vragen te zitten, dan is daar alle ruimte voor om die te stellen. 

Aanmoedigen tijdens Scare Awards

De Scare Awards bestaat uit zes juryprijzen en een publieksprijs. Misschien is het event waar jij scare actor bent wel genomineerd. Dit is het moment om ze aan te moedigen, want wie weet winnen zij wel een award in een van de volgende categorieën:

  • Best Scare Actors
  • Best Concept
  • Best Event
  • Best Makeup
  • Best New Maze
  • Best European Event
  • Publieksprijs

Scaren bij jouw favoriete event

Nederland kent enorm veel locaties waar Halloween gevierd wordt. Attractieparken pakken steeds groter uit en ook de losstaande evenementen blijven niet achter. Maar welk evenement past nu echt bij jouw als scare actor? Tijdens het Scare Event zijn er veel organisatoren aanwezig die van alle hoeken uit Nederland komen. Er zijn zelfs internationale organisatoren aanwezig. En dat is misschien wel het mooiste aan dit event; iedereen maakt een praatje met elkaar. Als scare actor kan je dus ook al jouw vragen stellen aan de organisatie van jouw favoriete event. Zo kom je er snel achter wat er nodig is om te scaren. Naast organisatoren zijn er uiteraard ook andere scare actors aanwezig die je kunnen voorzien van tips. 

Programma

Kom eens samen met je collega’s langs en zie wat de industrie nog meer te bieden heeft. Het Scare Event is op zaterdag 15 april in Avonturenpark Hellendoorn. Het park is al vanaf 15:00 uur te bezoeken. Om 18:30 uur start het officiële programma. 

15:00 Vrij parkbezoek

17:00 Scare Markt open met een open bar en kraampje

18:30 Opening

18:30 Presentatie René Peul van Avonturenpark Hellendoorn

19:00 Paneldiscussie 

19:30 Pauze en bezoek spookhuis Horror Hotel

20:30 Presentatie Luke Verhoeven van Attractiepark Toverland

21:00 Uitreiking Scare Awards

21:30 Scare Fest, opening achtbaan Balagos met de Scare Markt en open bar

22:30 Einde

Tickets

Tickets bestel je eenvoudig via https://scareevent.nl/product/scare-event-2023/ Hier lees je ook wat er allemaal bij de prijs zit inbegrepen.